Web Analytics Made Easy - Statcounter

ستاره های تیم ملی فوتبال زنان ایران از جام ملت های آسیا می گویند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فوتبال زنان در ایران تاریخچه طولانی دارد. رشته ای که در اواخر دهه 40 در ایران پا گرفت و توسط باشگاه تاج سابق نخستین تیم فوتبال زنان تشکیل شد و در ادامه بقیه باشگاه ها همچون پرسپولیس و دیهیم نیز تیم فوتبال زنان خود را تشکیل دادند تا رقابتهای باشگاهی شکل بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن سالها خبری از تورنمنت های بین المللی نظیر جام جهانی فوتبال زنان یا فوتبال زنان جام ملت های آسیا نبود و این رشته در بازیهای المپیک جایی نداشت تا تنها فعالیت تیم ملی فوتبال زنان ایران منحصر به بازیهای دوستانه باشد.

بعد از انقلاب سالیان سال فوتبال زنان به محاق رفت و تعطیل شد اما در نهایت در دهه 80 شاهد با تلاش های خدیجه سپنجی شاهد بازگشایی دوباره فوتبال زنان در ایران بودیم. سال ۲۰۰۵ و در بازی‌های قهرمانی غرب آسیا در امان، تیم ملی فوتبال زنان ایران برای اولین بار بعد از انقلاب تشکیل و در مسابقات شرکت کرد و به مقام دوم رسید.

این سرآغاز یک مسیر طولانی برای دختران ایران بود که در رشته فوتبال در میادین بین المللی افتخارآفرینی کنند و حتی کارشکنی ها و سنگ اندازی ها مانع توقف آنها نشد. در سال 2011 تیم فوتبال زنان ایران برای نخستین بار عزم حضور المپیک را داشت اما با قوانین سختگیرانه و کینه توزانه فیفا بواسطه استفاده از حجاب نتوانست در این رقابتها شرکت کند. آنچه یک سال دختران ایران را به محاق برد تا سرانجام با رایزنی های فشرده کشورهای اسلامی این مشکل یک سال بعد حل شد و فیفا رسما تصویب کرد که بازی با حجاب در فوتبال منعی ندارد.

*از تعطیلی تا تعطیلی!

تیم ملی فوتبال زنان ایران در طول این سالها روزهای پر فراز و نشیبی را سپری کرده؛ مسیری که در نهایت به قله های تازه  و کرانه های جدیدی رسیده است. تیم ملی فوتبال زنان ایران در دوره حضور کارلوس کی روش در ایران با نفوذ او و تسلط بر فدراسیون وقت یک مربی درجه 3 پرتغالی را به عنوان نخستین مربی خارجی تاریخ فوتبال ایران به عنوان هلنا کاستا جذب کرد؛ مربی که برخلاف خود کی روش هیچ دستاورد و تاثیری برای فوتبال زنان نداشت و تنها دلارهای بیت المال را به جیب زد و رفت. اینکه فدراسیون با سرسپردگی محض و اطاعت بی چون و چرا از سرمربی پرتغالی وقت تن به این قرارداد عجیب داد یکی از پرونده های مغفول مانده فوتبال ایران است که زیر آوار اخبار ویرانه های فدراسیون وقت گم شد. در حقیقت پرونده هایی همچون سلب میزبانی از فوتبال ایران و قرارداد ننگین «ویلموتس چای» و حتی پرداخت غرامت به کی روش و دستیارانش به اندازه ای پر سر و صدا بوده که دیگر کسی به یاد حراج بیت المال با مربی خاصیتی به نام هلنا کاستا نیفتد. مربی که حضور در ایران اوج استیصال و واماندگی فدراسیون وقت در قبال یک مربی خارجی بود و این گزاره را تایید می کرد که در واقع کارلوس کی روش رئیس فدراسیون فوتبال ایران است، نه تاج!

در دوران ریاست تاج البته اتفاقات عجیب و غریب دیگری در حوزه فوتبال زنان رخ داد؛ حضور ناکارآمدها و بی تخصص هایی چون الهه عرب عامری و لیلا صوفی زاده در راس تشکیلات فوتبال زنان ایران که در نهایت به تهعطیلی تیم ملی انجامید و سبب شد تا تیم ملی فوتبال زنان ایران از رنکینگ فیفا خارج شود. این بدان معنا بود که از نگاه فدراسیون بین المللی فوتبال زنان در ایران تعطیل شده و وجود خارجی ندارد.

*موفقیت نوبرانه

بعد از تغییرات در فدراسیون فوتبال و حضور تیم جدید مدیریتی، احیای تیم فوتبال زنان یکی از شعارهای عزیزی خادم بود و وی علی رغم یک انتخاب مشکوک و مساله دار در راس تشکیلات فوتبال زنان، این مقوله را به جد پیگیری کرد. تشکیل تیم ملی فوتبال زنان بعد از 2 سال تعطیلی برای حضور در رقابتهای انتخابی جام ملت های آسیا مهمترین اقدام فدراسیون بود. تصمیمی که البته کمتر کسی به موفقیت در آن ایمان داشت. تیم ملی فوتبال زنان ایران با سرمربیگری مریم ایراندوست که در مکتب پدرش تلمذ کرده و پروش یافته، راه سختی را داشت. تعطیلی دو ساله تیم ملی فوتبال زنان سبب شده بود که هیچ دیتا و روزمه دقیقی از شرایط بازیکنان وجود نداشته باشد و ایراندوست برای تشکیل دوباره تیم ملی در حقیقت از صفر شروع کرد.

انصراف چند بازیکن سرشناس تیم ملی از حضور در اردو عدم همکاری باشگاه ها سبب شد تا کورسوی امید این تیم برای موفقیت کمرنگ تر شود. با این وجود در حالیکه هیچکس تصور نمی کرد، شیرزنان ایران در تاشکند شاهکار کردند و با شکست بنگلادش و اردن که مدعی جدی صعود از این گروه بود، برای نخستین بار به رقابتهای فوتبال زنان جام ملت های آسیا راه یافتند تا این طلسم دیرین شکسته شود. یک موفقیت بزرگ و رشک برانگیز که برای فوتبال زنان ایران و مسیر صعب العبوری که تا به امروز طی کرده، شاهکار بود.

برای رقابتهای مرحله نهایی در هند، تیم ملی زنان ایران در گروهی دشوار در کنار هند میزبان، چین پرافتخارترین تیم قاره و چین تایپه یکی از مدعیان قاره قرار گرفت و در نخستین بازی برابر هند میزبان با ارائه یک نمایش قابل قبول به تساوی دست یافت تا نخستین امیتاز فوتبال زنان ایران در جام ملت ها کسب شود. اگرچه در ادامه هند به دلیل شیوع کرونا در اردوی این تیم از رقابتها کنار گذاشته شد. شکست با 7 گل برابر چین و 5 گل برابر تایپه پایان ماجراجویی دختران ایران در هند بود و ثابت کرد فوتبال زنان ایران هنوز در ابتدایی راه ایستاده و برای موفقیت چه مسیر طولانی در پیش دارد.

*کودایی: حضور ما در جمع بهترین ها دستاورد درخشانی بود

تیم ملی فوتبال زنان ایران اگرچه در جام ملت های آسیا از صعود به مرحله بعد باز ماند و خیلی زود با رقابتها خداحافظی کرد اما در همین حضور اندک و البته شکست های پرگل دختران ایران بیش و کم درخشیدند. بی تردید مهمترین ستاره ایران در این جام زهره کودایی دروازه بان ایران بود که با وجود دریافت 12 گل نمایشی تحسین برانگیز داشت. کودایی شماره 1 تیم ملی را به طرز معجزه آسایی بر تن کرد وقتی زهرا خواجوی گلر شماره 1 ایران و رکورددار کلین شیت در لیگ برتر زنان به نشانه قهر اردو را ترک نمود، مریم ایراندوست سرمربی تیم ملی در تصمیمی شجاعانه و متهورانه در آستانه رقابتهای مقدماتی در تاشکند، حراست از قفس توری را به کودایی سپرد و قید ستاره متمرد تیمش را زد. تصمیمی اصولی که یکی از عوامل موفقیت ایران بود و کودایی با مهار پنالتی بازیکن اردن، سند صعود نوبرانه ایران را امضا کرد.

در هند هم کودایی به درخشش خود ادامه داد و در بازی نخست برابر هند میزبان با چند سوپرسیو استثنایی دروازه خود را بسته نگه داشت تا ایران یک امتیاز باارزش کسب کند. امتیازی که بعدا از جدول مسابقات پاک شد!

زهره کودایی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال زنان درباره حضور در رقابتهای جای ملت های آسیا می گوید:‌ حضور در جام ملت‌های فوتبال زنان آسیا و رقابت در جمع برترین‌های این قاره تجربه بسیار خوبی بود. تعداد زیادی از ملی‌پوشان تیم ملی فوتبال زنان ایران جوان و کم تجربه بودند. جام ملت‌ها محل رقابت، بهترین تیم‌های آسیا است و حضور ما در جمع بهترین های آسیا ثابت می کند که فوتبال زنان ایران را باید جدی گرفت. تیم ما در صورت توجه بیشتر لیاقت و توانایی درخشش در جمع برترین ها را دارد.

کودایی در بازی نخست برابر هند درخششی فوق العاده داشت و عامل اصلی بسته نگاه داشته شدن دروازه ایران بود. گلر تیم ملی زنان درباره این بازی گفت: تیم هند رقیب نخست ما در این رقابت ها، یک سال لیگ برتر فوتبال زنانش را تعطیل کرده و با انجام ۱۴ دیدار تدارکاتی با تیم‌های خارجی خود را برای حضور در این رقابت‌ها آماده کرده بود، اما خوشبختانه ما در مقابل چنین تیمی توانستیم بازی را با تساوی بکشانیم.

کودایی در ادامه به شکست های پرگل مقابل چین و چین تاپیه اشاره کرد و گفت:‌ باید بپذیریم که فوتبال زنان ایران با توجه به شرایط و حضور نوپایش در میادین بین المللی فاصله غیرقابل انکاری با تیم های سطح اول قاره دارد. در مقابل سطح فوتبال در شرق آسیا رشد داشته و چین و چین تایپه تیم جزو 4 تیم برتر آسیا هستند. البته ما همه تلاش خود را مقابل تیم‌های چین و چین‌تایپه بکار گرفتیم اما فاصله موجود غیر قابل کتمان است.

*دباغی: با قلب‌مان بازی کردیم تا تجربه کسب کنیم

تیم ملی فوتبال زنان ایران در جام ملت های آسیا گلی به ثمر نرساند با این وجود هاجر دباغی مهاجم تیم ایران به عنوان یکی از ستاره های آینده آسیا از سوی AFC معرفی شد. افتخاری جالب توجه که نشان از توانایی و کیفیت دختر ایران دارد.

مهاجم 22 ساله تیم ملی زنان ایران که پیراهن سپاهان در لیگ برتر را بر تن می کند، درباره این رقابتها می گوید: از ابتدا می دانستیم که در چه گروه دشواری قرار داریم. چین و چین تایپه هر دو جزو قدرتهای آسیا محسوب می شوند که برای این رقابتها مدتهای مدید در اردو بودند و بازیهای تدارکاتی فراوانی برگزار کردند در حالیکه تیم ملی ایران هیچ بازی تدارکاتی نداشت و اردوی برون مرزی نیز برگزار نکرد و با این شرایط به جنگ رقبای حرفه ای و قدرتمند خود رفت. ما در هند با قلبمان بازی کردیم.

وی افزود: ایران اولین حضور خودش را در مسابقات جام ملت‌های آسیایی تجربه می‌کرد و و کسی انتظار نداشت که در نخستین حضور خود شگفتی ساز شویم. همه‌ تیم‌های قدرتمند از جمله ژاپن و چین در اولین حضورهای خودشان از رقابت‌ها کنار رفتند، این رقابتها حکم کسب تجربه برای ما داشت و تجربه‌های خوبی به‌ دست آوردیم که امیدوارم باعث ادامه موفقیت‌هایمان در مسابقات مختلف شود.

دباغی در این مسابقات به عنوان یکی از ستاره های آینده فوتبال آسیا معرفی شد. او در این باره می گوید: کسب عنوان ستاره‌ی آینده‌دار فوتبال آسیا باعث غرور و افتخار من است، چرا که توانسته‌ام با لباس ملی کشور به گونه‌ای دیده شوم که مرا ستاره‌ی آینده‌دار فوتبال آسیا خطاب کنند و امیدوارم در آینده بتوانم در هر جایی که بازی می‌کنم، مهره تأثیرگذاری باشم.

ستاره فوتبال زنان در پایان گفت:‌ حضور در جام ملت‌های فوتبال زنان آسیا، آغاز جدیدی برای فوتبال زنان است تا بتوانند توانایی خود را در عرصه‌های بین‌المللی نشان داده و برای کشور افتخارآفرینی کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تیم ملی فوتبال زنان ایران فوتبال زنان ایران جام ملت های آسیا تیم فوتبال زنان فوتبال زنان جام ملت جام ملت ها دختران ایران فوتبال ایران چین تایپه بین المللی چین و چین کی روش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۰۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید

به گزارش خبرآنلاین، چهار مورد از مکمل‌هایی که نیاز است بعد از ۴۰ سالگی در رژیم غذایی خود بگنجانید، عبارتند از:

۱) امگا ۳

DHA و EPA اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که عمدتاً در منابع دریایی مانند ماهی‌های چرب یافت می‌شوند. این مواد مغذی برای حفظ تری گلیسیرید و فشار خون در محدوده نرمال ضروری هستند. مکمل امگا ۳ به ارتقای عملکرد مغز و تقویت بینایی نیز کمک می‌کنند.

۲) ویتامین D

سلامت استخوان برای زنان در سنین نزدیک به ۴۰ و بعد از آن مهم است. ویتامین D یک ماده مغذی ضروری برای تراکم استخوان است. دریافت این ویتامین از طریق رژیم غذایی یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید میسّر است. هم‌چنین می‌توان از مکمل‌های دارویی ویتامین D نیز استفاده کرد. ویتامین D، خطر بیماری‌های قلبی عروقی، بخصوص در زنان میانسال، را کاهش می‌دهد.

۳) آهن

کمبود آهن با کم‌خونی یا بدون کم‌خونی برای زنان در دوره پیش از یائسگی رایج است و اغلب نادیده گرفته می‌شود. حتی اگر علائمی از کم‌خونی و فقر آهن ندارید، بد نیست سطح آهن خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که سطح آهن و فریتین (شکل ذخیره‌سازی آهن) در بدنتان پایین نیست.

۴) کلاژن

تحقیقات نشان می‌دهد مکمل کلاژن به حفظ سلامت پوست و کاهش علائم پیری پوست، بخصوص در سنین میانسالی، کمک می‌کند. هم‌چنین مصرف کلاژن، ماده آلی موجود در استخوان را افزایش می‌دهد و در سلامت استخوان نقش چشمگیری دارد.

بیشتر بخوانید:

کدام ویتامین‌ها باعث کاهش وزن می‌شوند؟

منبع: eatthis

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903259

دیگر خبرها

  • ستاره مشهور آمریکا: تیم کی‌روش اتحاد تیم 98 را نداشت
  • اعلام رای انضباطی دیدار پرسپولیس و سپاهان/ بازی رفت و برگشت فقط با حضور زنان!
  • خاتون و 21 رقیب قدرتمند در رقابت‌های آسیایی!
  • تیم ملی فوتبال زنان به مصاف بلاروس می رود
  • داوران ایرانی مسافر ریاض شدند
  • درخشش ستاره جنجالی: ایکاردی واقعی برگشت!
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • ستاره جوان فوتبال ایران میلیون دلاری شد
  • احتمال حضور رونالدو و مسی در یک تیم قوت گرفت
  • درخشش نیمه‌نهایی ‏CL‏ تکلیف این ستاره را مشخص کرد